Försäljning


Lammfällar från Puus småbruk

NYA FÄLLAR HAR KOMMIT HEM!

Vackra, mjuka och väldigt sköna.

Fällarna är från den äldsta svenska lantrasen gutefår. Vår lilla flock håller naturmarkerna öppna i Puus småbruk på Linderödsåsen i Skåne.  Lammen lever ett fritt och lugnt liv med sina mödrar och sin far i stora hagar och betar gräs, ängsväxter och löv.

Varje fäll har sin unika färgteckning och känsla. De går i mörka och ljusa grå och ibland i något beiga/bruna toner. Baggarnas skinn har oftast en “lejonman” av långt mörkt hår.  Jag har bilder av alla fällarna, men de ska helst upplevas i verkligheten.  De finns både som kort- och långhåriga.

De oklippta fällarna visar den fantastiska ull som gutefår har. Maffiga och mycket vackra pälsfällar som man bara vill gosa in sig i. Det är till exempel en härlig känsla att sätta ner fötterna i dem när man stiger ur sängen på morgonen. Kan ligga på golv, i säng, fåtölj och soffa. Eller var du än önskar ha ett blickfång, de drar verkligen blickarna till sig. Håll dem fräscha genom vädring – det är bara att hänga  ut dem en dag med hög luftfuktighet, eller lägga dem i ren snö med pälssidan neråt, nån timme och sedan skaka.

De klippta är ca 3 cm i pälslängd och tvättbara i 30 ºC, gärna med milt ullschampo (men vädras med fördel fräscha istället för tvätt). Idealiskt att ligga på för små spädbarn både sommar och vinter. Eller att sitta på i soffan, på altanen eller vid utflykten. Mjuka, lättskötta och vackra i sina olika färgschatteringar.

Hör av dig om du är intresserad!

/Lena

info(at)ansebokulturvaxter.se